Yaya güvenliğini sağlayan LED’li sistem devrede - TV41 - Kocaeli HaberTV41 – Kocaeli Haber

15 Kasım 2023 - 22:58

Yaya güvenliğini sağlayan LED’li sistem devrede

Yaya güvenliğini sağlayan LED’li sistem devrede
Son Güncelleme :

25 Eylül 2023 - 12:08

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, yayaya geçiş üstünlüğünü ve güvenliğini sağlayan LED’li yaya sistemini devreye aldı.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, yaya geçidi bulunan kavşaklarda sürücü ve yayaları daha etkin şekilde uyarmak amacıyla üretilen LED’li yaya kaldırım sistemini devreye aldı. Büyükşehir ekipleri, LED’li zemin yaya kaldırım taşlarının imalatlarını sinyalize kavşaklarda yaya geçiş güzergahlarının başlangıç ve bitiş noktaları üzerine gerçekleştirdi. Yayaların karşıdan karşıya geçişlerinde trafik güvenliğini artırmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla devreye alınan sistem, okul bölgeleri, yoğun trafik alanları veya diğer bölgelerde yaşanabilecek kazaların önüne geçecek.
Ulaşım Dairesi Başkanlığı Orduevi, Gültepe, Demokrasi ve Eren Camii bölgesinde bulunan sinyalize kavşaklarında LED’li zemin yaya sisteminin imalat çalışmalarını tamamlayarak devreye aldı. Bu sistem ile birlikte yayalar, trafik ışığı direklerinin yanına monte edilen butona basması neticesinde yanan yeşil ışık ile birlikte karşıdan karşıya geçebiliyor. Büyükşehir, kent genelinde yaya yoğunluğunun fazla olduğu sinyalize kavşaklarda LED’li zemin yaya sistemi uygulama çalışmalarına devam edecek. Yayalara güvenli alan oluşturan sistem, görsel konfor sağlaması ile de vatandaşın memnuniyetini kazanıyor.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam

DÖVİZ KURU

BIST100
DOLAR
EURO
reklam