bilgiler
  1. Haberler
  2. EKONOMİ
  3. Bakan Şimşek: “Şubatta yıllık cari açık 12,8 milyar dolar”

Bakan Şimşek: “Şubatta yıllık cari açık 12,8 milyar dolar”

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Şubatta yıllık cari açık 12,8 milyar dolar, net altın hariç cari fazla ise 1,8 milyar dolar gerçekleşti” dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, cari açık verilerine ilişkin sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Şubatta yıllık cari açık 12,8 milyar dolar olarak kaydedildiğini belirten Şimşek, cari açığın sürdürülebilir seviyelerde kalmasını sağlayacaklarını dile getirdi.

“OVP hedefimizden daha düşük gerçekleşmesini öngörüyoruz”

Bakan Şimşek, cari açık ve dış finansmana ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Şubatta yıllık cari açık 12,8 milyar dolar, net altın hariç cari fazla ise 1,8 milyar dolar gerçekleşti. Azalan enerji fiyatlarının da etkisiyle bu yıl cari açığın OVP hedefimizden daha düşük gerçekleşmesini öngörüyoruz. Cari açığın sürdürülebilir seviyelerde kalmasını sağlayarak dış finansman ihtiyacını azaltmak suretiyle kaynaklarımızı ülkemizin refahını artırmak için kullanmaya devam edeceğiz. Küresel ticarette artan korumacılık eğilimlerinin ülkemize etkisinin sınırlı kalması ve olası fırsatların en iyi şekilde değerlendirilmesi için gerekli çalışmaları sürdürüyoruz. Bu zorlu süreçte etkin ticaret diplomasimiz ve ihracatçılarımızın dinamizmi ile ülkemizin olumlu ayrışacağını değerlendiriyoruz.”

Bakan Şimşek: "Şubatta yıllık cari açık 12,8 milyar dolar"

Bakan Şimşek: “Şubatta yıllık cari açık 12,8 milyar dolar”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Reklam Engelleyicisi Tespit Edildi

Sitemize katkıda bulunmak için lütfen reklam engelleyicinizi devredışı bırakın.