bilgiler
  1. Haberler
  2. EKONOMİ
  3. Elazığ arı kovanları incelendi

Elazığ arı kovanları incelendi

featured
ELAZIĞ’IN YÜKSEK YAYLALARINDA ÜRETİLEN COĞRAFİ İŞARETLİ GEVEN BALI, ARICILARIN ÖZVERİLİ ÇALIŞMALARI VE BÖLGENİN KENDİNE ÖZGÜ İKLİMİ SAYESİNDE EŞSİZ BİR TAT KAZANIYOR (RIDVAN YEŞİLIRMAK/ELAZIĞ-İHA)
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Elazığ’ın yüksek yaylalarında üretilen Coğrafi İşaretli Geven Balı, arıcıların özverili çalışmaları ve bölgenin kendine özgü iklimi sayesinde eşsiz bir tat kazanıyor. Tarım ve Orman İl Müdürü Saadettin Taşkesen ile Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Fırat Canbay, arıcıların kış hazırlıklarını yerinde inceledi.

Elazığ’ın yüksek yaylalarında yetişen geven bitkisinden üretilen Coğrafi İşaretli Geven Balı, arıcıların özverili çalışmaları, arıların doğayla kurduğu uyum ve bölgenin kendine özgü iklimi sayesinde eşsiz bir lezzet kazanıyor. Elazığ Tarım ve Orman İl Müdürü Saadettin Taşkesen, Elazığ Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Fırat Canbay ve arıcılık birimi personeli, Çağlar Köyü’nde arıcıları ziyaret ederek kolonilerde yürütülen sonbahar ve kış hazırlıklarını yerinde inceledi. Yapılan kontrollerde, ana arı performansından zayıf kolonilerin birleştirilmesine, beslenme ve varroa mücadelesine kadar sezonun kritik aşamalarının titizlikle yürütüldüğü görüldü.

Elazığ arı kovanları incelendi

Elazığ arı kovanları incelendi
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.